Chytrá domácnost Loxone

Inteligentní řešení pro Váš komfort a životní styl

Ovládání rekuperace

Ovládání rekuperace přes aplikaci a také pomocí připra- veného programu kalendáře je v základní konfiguraci samozřejmostí. Pro ovládání se počítá s ovládacím napětím 0–10 V, kterým je vybavena většina běžných rekuperačních jednotek.

Vypínače v unifikovaném designu a funkci

Ovládání chytrého domu nebylo nikdy jednodušší a je v každé místnosti stejné. Místo řady tlačítek v každé místnosti stačí jediné: Loxone Touch.

Vytapění

Komfort, nebo úspory? S Loxone máte obojí, konkrétně pod termínem zónová regulace. To znamená, že o teplotě v každé místnosti rozhodujete vy, nikoliv centrální termostat.

Zónová regulace

Nastavení požadované teploty v každé místnosti zvlášť v časy, které si určíte. Loxone sám pro každou místnost provede výpočet na základě údajů, které zadáte do aplikace. Bez drahých, složitých a nevzhledných termostatů na zdi.

Fuzzy prediktivní logika

Systém Loxone se neustále učí a přizpůsobuje se vašim zvykům. Díky tomu dokáže při regulaci teploty reagovat i na mnoho okolních vlivů a aspektů, jako je například využívání místností nebo vnitřní teplota.

Prodloužení temperování na základě přítomnosti v místnosti

Pokud se vám nenadále protáhne návštěva, nebudete sedět v zimě. Loxone Smart Home o tom bude na základě pohybu vědět a prodlouží temperování, tedy topení či chlazení, v závislosti na vašem nastavení. Vy nemusíte nic řešit.

Centrální monitoring a správa vytápění

Režimy, kalendáře, správa, monitoring. To vše po místnostech, ale i centrálně pro celý dům. S Loxone App budete mít topení vždy jednoduše a přehledně pod kontrolou.

Automatická údržba soustavy

V období, kdy se netopí, se ventily topení nehýbou a je zde riziko, že dojde k jejich zreznutí. Výrobci obvykle předepisují pravidelné intervaly pohybu, které tomu zabraňují. Loxone na to myslí za vás a tento interval dodržuje tak, aby vás při začátku topné sezóny nic nepřekvapilo.

Zabezpečení

Požár, záplava, narušitel. S Loxone se váš dům umí bránit a dělá vše pro to, aby minimalizoval škody. Pomocí techniky odradí nezvané hosty, ale také upoutá pozornost okolí (stínění vyjede vzhůru, rozbliká se osvětlení, audiosystém spustí alarm atp.).

Upozornění do aplikace v případě nebezpečné situace

Pokud dojde k jakékoliv nestandardní situaci v domě, budete o tom vědět, i když tam nebudete. Na mobilní telefon (připojený k internetu) vám okamžitě přijde notifikace s informací, co a kde přesně se děje. Nebo vám Loxone může zavolat, i když nejste on-line (placená služba Loxone Caller). Volat nemusí jen vám, ale kam budete chtít. Můžete tak na situaci reagovat ihned.

Detektor kouře Loxone

Oproti běžným detektorům kouře je ten od Loxone plně integrován. Takže v případě poplachu se o všem dozvíte, i když nejste doma, vytáhnou se žaluzie, spustí se siréna v celém domě a třeba se i vypne rekuperace, aby nešířila kouř po domě.

Záznamy (historické údaje)

Samozřejmostí jsou i historické údaje, kdy a kde se co stalo, které můžete později využít.

Vylepšená detekce požáru

Kromě jednoho povinného detektoru kouře pro celý byt budete mít v každém vypínači Loxone Touch ukryt teplotní senzor. Díky němu systém může detekovat požár v jakékoliv místnosti, a vám tak zachránit život. Vyvolá klasický scénář událostí, kdy do poplachu zapojí celý dům, a navíc vypne rekuperaci, abyste se neudusili.

Tlačítko Panika

Pokud se cítíte v nebezpečí, můžete kdykoliv použít tlačítko Panika. Jednoduchým přidržením tlačítka, které si určíte, spustíte alarm v celém domě.

Centrální funkce

Ovládat mnoho technologií a funkcí v domě se může jevit komplikovaně. S Loxone vám ale centrální funkce pomohou mít přehled a kontrolu kdykoliv a kdekoliv a šetřit tak drahocenný čas.

Tlačítko na dobrou noc

Před spaním pravidelně opakujete rituál činností, jako je zhasínání, zapnutí alarmu nebo ztlumení topení. O to vše se postará Loxone za vás.

Odchodové tlačítko

Podobné činnosti, které musíte udělat předtím, než jdete spát, vás čekají i před odchodem z domu. Loxone bude váš pomocník pro každodenní poklidný odchod z domu.

Stínění

Ovládání stínění přes tlačítka

Stačí jeden dotyk na zatažení či vytažení žaluzií a rolet.

Automatické stínění na základě polohy slunce a teploty

Vaše stínicí technika se ovládá sama podle vašich potřeb i potřeb vašeho bytu 24 hodin denně. Pouští maximum přirozeného světla, ale pokud hrozí přetopení, začne automaticky naklápět lamely tak, aby byla udržena požadovaná teplota i bez vašeho zásahu.

Možnost volby akce po konci automatiky

Jakmile slunce přestane svítit na okno, můžete si zvolit, co se bude dít dál. Buď se stínění vytáhne, zůstane ve stejné poloze nebo dojde ke kompletnímu zastínění.

Režim optimální světlost nebo optimální chlazení

Dle vaší preference si můžete zvolit chování lamel žaluzií. Buď se budou více přivírat pro větší chladicí účinek, nebo, preferujete-li světlo, budou stínit, ale propouštět maximum světla, aniž by vás paprsky oslnily.

Spolupráce stínění s topením a chlazením

Dům vždy preferuje maximální využití přírodního zdroje: v létě stínění brání přetopení a šetří za chlazení, v zimě naopak může ušetřit za topení.

Probuzení přirozeným světlem

Vaše stínicí technika se může v určený čas vytáhnout a pustit do místnosti denní světlo pro příjemné vstávání.

Večerní soukromí

Večer se stínění samo zatáhne, abyste měli v domě soukromí.

Reaktivace při odchodu z místnosti nebo z domu

Pokud jsme manuálně zasáhli do stínění a deaktivovali tak automatiku, s odchodem z místnosti či z domu se znovu aktivuje a optimálně se stará o váš dům.

Multimédia

V chytrém domě multimédia mohou vedle zábavy a relaxace plnit i úlohy čistě praktické a dokonce i bezpečnostní.

Automatické spuštění hudby

Když vejdete do místnosti, sama se spustí ideální náladová hudba. Ráno v kuchyni to může být něco energického, v obýváku odpočinkového, v koupelně třeba zpěv ptáků. V noci ale chytrý dům ví, že nemá nikoho budit.

Ovládání hudby z aplikace

V aplikaci máte veškeré možnosti multiroom audia kdekoli ve svých rukou. Vytvářejte playlisty, propojujte zóny a mnohem více.

Multiroom audio ve 4 místnostech

Ve vašich pokojích si můžete pustit současně různou nebo tu samou hudbu. Stačí vám k tomu jeden univerzální systém.

Využití různých zdrojů hudby

S Loxone Music Serverem můžete přehrávat internetová rádia (služba TuneIn), hudbu ze streamovací služby Spotify, z Apple zařízení pomocí AirPlay nebo lokálního úložiště o kapacitě 1 024 GB.

Hlasová upozornění z reproduktorů

Kdykoli bude něco vyžadovat vaši pozornost, váš byt vám to může říct z reproduktorů díky funkci převod textu na řeč.

Ovládání hudby tlačítkem na zdi

Extrémně rychlé a jednoduché ovládání hudby, které je vždy po ruce: změnit hlasitost, zapnout, vypnout a změnit zdroj.

Přístup

Skleněná klávesnice NFC Code Touch

Naše kódová klávesnice vám umožní přístup do domu pomocí číselného kódu či NFC přívěsku. Pro každý můžete nastavit omezenou platnost. Snadno třeba vytvoříte dočasný kód pro sousedy, kteří vám budou zalévat květiny v době dovolené.

Intercom včetně integrovaného instalačního boxu

Kdykoli někdo zazvoní u vašich dveří, vy o tom víte. V aplikaci jej můžete vidět, mluvit s ním a případně mu i otevřít.

Ovládání garáže

Snadno otevřete a zavřete garážová vrata kdekoli a kdykoli ze svého mobilního telefonu, pomocí rádiového ovladače Remote Air nebo i tlačítek. S otevřením garáže při příjezdu můžete také vypnout alarm.

Ostatní

Monitoring teploty a vlhkosti

Každý vypínač Loxone Touch má v sobě měření teploty a vlhkosti. Tyto veličiny můžete zaznamenávat do statistik a kdykoliv do nich nahlížet. Také můžete vytvářet chytré funkce, které vás např. upozorní při poklesu vlhkosti v zimě.

Aplikace

Licence a veškeré další aktualizace jsou součástí – zdarma. Svůj chytrý dům od Loxone můžete ovládat přes Android, iPhone, iPad, Mac, Windows, Linux či přes běžný internetový prohlížeč.

Vlastní automatická pravidla

Děláte nějaké úkony v domě stále dokola? Automatizujte je! V Loxone App máte k dispozici velmi silný nástroj, ve kterém můžete vytvořit svá vlastní pravidla i bez instalačního partnera.

Budík

Ranní probuzení je nyní daleko příjemnější. Světla se v pokoji rozsvěcují postupně a k tomu vyjíždí žaluzie. Budíte se tak daleko přirozeněji. Pokud je domácnost vybavena Music Serverem, přidá se i vzrůstající hudba.

Už nic nehledejte a pojďte bydlet.
Do Cihlovky.

Pro více informací nám zanechte kontakt a my se Vám ozveme.